Teraz jest 18 gru 2018, o 19:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Dźwięk w PM2 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: 2 mar 2008, o 17:50
Posty: 410
Post Dźwięk w PM2
Jak zainstalować przez DOS- a dźwięk w PM2? Próbowałam sama wg. instrukcji na stronie, ale jakoś mi to nie idzie. U mnie gra znajduje się w C:\Documents and Settings\JA\Pulpit\Gry\Princess Maker 2


7 lis 2008, o 10:44
Avatar użytkownika

Dołączył: 27 paź 2008, o 12:13
Posty: 81
Post Re: Dźwięk w PM2
Ja też borykałem się z brakiem dźwięku i dopiero uruchomienie gry przez
DOSBox'a mi pomógło ale... ale... próbując wpisać ścieżkę do pliku gdzie
miałem PM2 (bo też miałem na C na pulpicie) nic mi z tego nie wyszło i dopiero
przeniesienie PM2 na D i zrobienie tego tak jak mówi Xen0n pomogło.
Przypuszczam, że da się to zrobić ale to musi nasz spec od software'u
zajrzeć na forum.

Xen0n liczymy na ciebie!! ^^

_________________
Ci co mają skrzydła niech lecą spełniać swe marzenia.


7 lis 2008, o 12:42
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: Dźwięk w PM2
Jesli chodzi wam o uruchamianie pm2 w dosie to nie polecam tego. Po pierwsze gra wymaga do obslugi dzwieku karty sound blaster lub podobne (now szczegolnie karty wbudowane nie sa rozpoznawane przez stare gry) po drugie gra w trybie adventure bedzie dzialac strasznie szybko (ze wzgledu na bug zwiazany z procesorem, kiedys o to sie nie martwili bo procesor 1ghz to byl szczyt techniki nasa)

To krok po kroku
- Instalacja dosboxa

- rozpakowanie gry, np do katalogu c:\gry\pm2\ (najlepiej bez spacji)
W katalogu z gra jest plik PM2WINST.EXE w nim ustawiamy dzwiek zglodny z sound blaster i mozna wylaczyc ems memory (gra szybciej sie wlaczy).

-Nastepnie uruchomic dosboxa, i w jego oknie wpisujemy

Kod:
mount c c:\gry\pm2\
c:
pm2


I gramy :]

Jesli inny katalog np d:\pm2\
Kod:
mount c d:\pm2\
c:
pm2


Mozna zrobic skrot do dosboxa
w skrocie do dosboxa w wlasciwosciach w element docelowy (gdy gre mamy na c:\pm2 a dosxobxa w domyslnym katalogu)
Kod:
"C:\Program Files\DOSBox-0.72\dosbox.exe" -conf "C:\Program Files\DOSBox-0.72\dosbox.conf" "C:\pm2\PM2.EXE"

Wtedy tym skrotem uruchamiamy gre mozna go umiescic sobie na pulpicie ;)


7 lis 2008, o 15:07
Avatar użytkownika

Dołączył: 25 wrz 2009, o 01:25
Posty: 48
Post Re: Dźwięk w PM2
Moj sposob :D idealny dla nie lubiacych grzebac w sciezkach itp itd. :



1. Przeciagamy ikonke DOSINST.EXE z folderu z PM na ikonke dosboxa

Obrazek

Obrazek

2. Change Setup Options >> Change Sound Driver >> i wybieramy GENERAL MIDI ( GM ) po czym wychodzimy z programu

3. Przeciagamy ikonke PM2.EXE z folderu z PM na ikonke dosxboxa i mozemy cieszyc sie gra z dzwiekiem


http://www.dosbox.com/download.php?main=1

Ps. Archeolog ze mnie ::):


25 wrz 2009, o 14:38
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

Dance Dance Revolution - DDR, PiU, Stepmania!
Drunk-otaku-inn