Teraz jest 16 cze 2024, o 10:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Problem z PM5 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: 22 sty 2009, o 20:58
Posty: 20
Post Problem z PM5
Ok, po pierwsze nie było mnie dawno na forum, ale miałam jakąś taką dłuższą przerwę w graniu, co mi się często zdarza przy wszystkim, nie tylko grach. Ale teraz do sedna sprawy - z niewiadomych mi powodów nie mogę uruchomić PM5. Plik ma rozszerzenie .mds, próbowałam przez program Daemon, ale to nic nie dało, wyskakuje tylko komunikat "Nie można zamontować obrazu. Plik jest niedostępny." Może to wina systemu - aktualnie gram na Windows Vista, a na XP działało bez zarzutów. Poza tym PM4 działa mi normalnie, przynajmniej plik w rozszerzeniu .iso, bo przy tym w .mds miałam ten sam problem co z PM5. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem, i może wie jak go rozwiązać? Za jakikolwiek próby udzielenia pomocy z góry dziękuję.


19 sie 2009, o 22:47
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: Problem z PM5
Moze aktualizacja dm?
Rozwine:
Dokladnie taki komunikat występuje gdy zamontuje sie mds wykonany w nowszej wersji niezli DT obsługuje.
Tez komunikat taki pokazuje sie gdy mds jest nie prawidłowy lub uszkodzony.
Zatem zalecam aktualizacje.


19 sie 2009, o 23:29
Avatar użytkownika

Dołączył: 22 sty 2009, o 20:58
Posty: 20
Post Re: Problem z PM5
Sprawdzałam, ale nie ma aktualizacji. W dodatku pojawił mi się problem z PM4, podczas kiedy chcę wpisać nazwisko, zamiast hiragany i katakany pojawiają mi się znaki, nawiasy itp. Kiedy przełączyłam system na japoński gra w ogóle nie chciała się włączyć.


Załączniki:
Komentarz: Tak wygląda PM4. Nieźle się namęczyłam, żeby znaleźć litery pasujące do imienia i nazwiska....
PM4.jpg
PM4.jpg [ 65.15 KiB | Przeglądane 28449 razy ]
19 sie 2009, o 23:44
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Problem z PM5
Próbowałaś z tym patchem? http://www.megagames.com/cracks/html/c925940_0.htm

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


20 sie 2009, o 07:47
Avatar użytkownika

Dołączył: 22 sty 2009, o 20:58
Posty: 20
Post Re: Problem z PM5
A do czego on jest? (nie znam się na patchach, czy jak to się tam pisze) A poza tym nie mogę go ściągnąć.


20 sie 2009, o 12:14
Avatar użytkownika

Dołączył: 24 lut 2009, o 23:04
Posty: 375
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z PM5
Do Princess No. 5

_________________
Obrazek


20 sie 2009, o 12:22
Avatar użytkownika

Dołączył: 22 sty 2009, o 20:58
Posty: 20
Post Re: Problem z PM5
Może faktycznie mam plik uszkodzony.... Przenosiłam grę z jednego komputera na drugi, i chyba już kiedyś jak tak robiłam z inną grą też miałam ten problem. No nic, spróbuję jeszcze raz ściągnąć. A wie ktoś co mogę zrobić ze znakami w PM4? Nawet opening mi się nie włączył....


20 sie 2009, o 13:35
Avatar użytkownika

Dołączył: 24 lut 2009, o 23:04
Posty: 375
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Problem z PM5
Może uruchom przez applocale tudzież japoński ci się przypadkowo "przestawił". Czasem mi też się tak zdarzało..

_________________
Obrazek


20 sie 2009, o 14:03
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: Problem z PM5
Po "krzakach" widze ze usgluga jezyka japonskiego nie dziala to tez

Akane napisał(a):
Czy przed uruchomieniem gry przestawiasz cały system na japoński, z lokalizacją włącznie? Po wprowadzeniu tych zmian, Vista powinien się ponownie uruchomić i wyświetlać normalne krzaczki - na podesłanym przez Ciebie screenie cały czas jest rąbanka, zamiast japońskich znaków.

Chyba zapomnieliśmy w tym wątku wspomnieć, że japoński trzeba nie tylko zainstalować, ale też przed grą ustawić go w Windowsie jako główny język. Jeśli chcesz, mogę Ci podać co i gdzie należy kliknąć - też mam Vistę.


Akane napisał(a):
Jest kompatybilna, mnie się udało "PM 4" na Viście odpalić, chociaż też miałam trochę cyrków. Ale poustawianie wszystkiego co się dało na "Japonię" poskutkowało. Inna rzecz, że grę mam oryginalną, może to w jakiś sposób wpływa v_v


Jak zmienisz jezyk to powinno byc ok.

Hehe BC i wyprzedzilas mnie. No ale juz wysle to co napisalem
Ponadto, applocale nie dziala na visice - znaczy dziala ale trzeba kombinowac gdzies juz o tym pisalem.


20 sie 2009, o 14:04
Avatar użytkownika

Dołączył: 22 sty 2009, o 20:58
Posty: 20
Post Re: Problem z PM5
Po przestawieniu systemu i języka gra w ogóle nie chciała się włączyć, pokazywał mi się sam komunikat "Program PrincessMaker4 przestał działać". Kiedy próbowałam przez Daemona otwierało mi się okienko z wyborem instalacji lub otwarcia gry, a kiedy próbowałam ją otworzyć nie działo się nic.

Edit
Mam jednak jakiś program z Daemonem, kiedy na XP po aktualizacji i przestawieniu systemu na japoński spróbowałam uruchomić PM5, miałam tak jak w PM4 okienko startowe, ale gra się nie uruchomiła. Jest może jakiś inny program, którym mogłabym to uruchomić?

Edit2
To jest jakieś głupie, przeinstalowałam PM5 na XP i działa. X.x


20 sie 2009, o 18:15
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

Dance Dance Revolution - DDR, PiU, Stepmania!
Drunk-otaku-inn