Teraz jest 18 gru 2018, o 18:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Jak wyłączyc ctrl w PM5? 
Autor Wiadomość
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 15 cze 2008, o 13:36
Posty: 563
Lokalizacja: Piaseczno
Post Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Jakiś czas temu coś się zepsuło z moją PM5 i działa tak, jakby non stop wciśnięty był ctrl, przyspieszający rozgrywkę. Wszystkie dialogi przelatują z prędkością światła, co jest trochę irytujące i zdecydowanie przeszkadza w robieniu screenów przy rozmowach. Nie jest to może duży problem, bo mniej więcej wiem co się dzieje, ale wystawia moją cierpliwość na niezłą próbę. Próbowałam zreinstalować grę, ale cały czas jest to samo... -.- Macie może jakieś pomysły? Akane, mogłabyś może zajrzeć do zakładki z opcjami gry w PM5? Może jest tam jakaś opcja wyłączająca przyspieszanie, czy coś...?

_________________
- Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania.
- Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.


9 wrz 2009, o 19:33
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Nie ma sprawy, zaraz po pracy rzucę na to okiem. Sama ciekawa jestem co się właściwie skopało...

:edition:

Porobiłam screenshoty własnych ustawień, może w czymś to pomoże:
Załącznik:
opcje.jpg
opcje.jpg [ 925.12 KiB | Przeglądane 5994 razy ]

Załącznik:
opcje-w-grze.jpg
opcje-w-grze.jpg [ 1.37 MiB | Przeglądane 6020 razy ]


Jeśli reinstalacja gry nie pomogła, to:
- albo coś się posypało w Windowsie (co jest wątpliwe, bo wtedy problem z CTRL dotyczyłby też innych aplikacji, a nie tylko "PM 5")
- albo ustawienia gry trzymane są w innym folderze i pomimo instalowania jej od nowa, wczytywane są stare (tak mi przynajmniej podpowiada małż...)

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


10 wrz 2009, o 09:55
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? XEN?

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


11 wrz 2009, o 08:26
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Moze problem tkwi w klawiasz trwalych? Czasami zdaza sie ze pare razy wcisnie sie szybko shift
gdzie ta konfiguracja prowadzi do klawiszy trwalych - prawdopodonie opcja ta zostala wlaczona
i stanowi sedno problemu.


11 wrz 2009, o 15:23
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Brzmi całkiem prawdopodobnie. Ech, zawsze wiedziałam, że XEN jest bardzo mądry ^^

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


11 wrz 2009, o 15:26
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 15 cze 2008, o 13:36
Posty: 563
Lokalizacja: Piaseczno
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Dzięki za sugestie. Dzisiaj wieczorem przysiądę się i pogrzebię trochę w opcjach.
Xen, a da się jakoś te klawisze trwałe wyłączyć?

_________________
- Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania.
- Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.


11 wrz 2009, o 15:48
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Tygrys napisał(a):
Dzięki za sugestie. Dzisiaj wieczorem przysiądę się i pogrzebię trochę w opcjach.
Xen, a da się jakoś te klawisze trwałe wyłączyć?


Jesli one sa problemem to :
panel sterowania -> Opcje ulatwiania dostepu
tab klawiatura i tam powinno byc box z "uzyj funkcji klawiszy stalych" jak jest zaznaczony to
jest glowny powod twych zmartwien - odznacz go.
Jak nie to cos innego.


11 wrz 2009, o 15:51
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 15 cze 2008, o 13:36
Posty: 563
Lokalizacja: Piaseczno
Post Re: Jak wyłączyc ctrl w PM5?
Dzięki. Dam znać wieczorem co mi wyszło ::):

:edition:
Jesteście genialni! Miałam inaczej tę opcję z piątego obrazka od góry i w opcjach dżwięku pierwszą na OFF. Przestawiłam i teraz działa! Nie wiem jak, ale wreszcie jest normalnie i mogę posłuchać dialogów :radocha:

_________________
- Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania.
- Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.


11 wrz 2009, o 15:54
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

Dance Dance Revolution - DDR, PiU, Stepmania!
Drunk-otaku-inn