Teraz jest 16 cze 2024, o 10:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
PM2 a Windows 7 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: 27 gru 2009, o 18:17
Posty: 152
Post PM2 a Windows 7
Naszło mnie ostatnio znów na granie w PM i ściągnęłam sobie dwójkę, no i mi nie działa. Kiedy włączam, pojawia mi się komunikat "Wersja tego pliku jest niezgodna z używaną wersją systemu Windows". Rozwiązywanie problemów ze zgodnością nie działa. Uruchamianie jako administrator nic nie daje - wtedy mi mówi, że nie może znaleźć pliku pm2.exe - dokładnie tego, który właśnie, kurde, uruchamiam.

Co zrobić, żeby mi to poszło?

_________________
„Hey… Are you guys really… real? You aren’t just an insane delusion I’m having inside that hell, right? …Right?”


4 gru 2010, o 18:06
Avatar użytkownika

Dołączył: 2 mar 2008, o 17:50
Posty: 410
Post Re: PM2 a Windows 7
Trzeba ściągnąć w tym celu program, który umożliwi granie w stare gry. Może któryś z nich ci pomoże:
http://www.staregry.piwko.pl/prog.htm


4 gru 2010, o 23:21
Avatar użytkownika

Dołączył: 27 gru 2009, o 18:17
Posty: 152
Post Re: PM2 a Windows 7
Ściągnęłam jeden z nich, ale nie mam pojęcia, jak go używać :kropla:
Ale dzięki, popróbuję.

_________________
„Hey… Are you guys really… real? You aren’t just an insane delusion I’m having inside that hell, right? …Right?”


5 gru 2010, o 12:46
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: PM2 a Windows 7
Ta. - powinien wystarczyć DOSBox. Też mam już Windowsa 7, więc postaram się dzisiaj wieczorkiem wrzucić w tym wątku informację, jak krok po kroku odpalić "PM 2" pod siódemką przy pomocy tego programu.

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


5 gru 2010, o 12:57
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył: 18 sty 2008, o 19:11
Posty: 2146
Lokalizacja: Łódź
Post Re: PM2 a Windows 7
Ok, zgodnie z obietnicą ::):

Po zassaniu DOSBoxa (jeden plik instalacyjny) klikamy na niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcję "uruchom jako administrator". Program się grzecznie zainstaluje i powinien być już dostępny z poziomu menu start (lewa kulka na dole z Windowsową flagą).

Żeby ułatwić sobie życie, grę wrzucamy na dysk C i katalog z nią nazywamy "PM2".

Odpalamy DOSBoxa i wpisujemy kolejno następujące komendy (po każdej wciskamy ENTER):
mount C: C:\PM2
C:
pm2

I gra śmiga, aż miło ::):

_________________
Rolety rzymskie Warszawa
http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77


5 gru 2010, o 19:21
Avatar użytkownika

Dołączył: 27 gru 2009, o 18:17
Posty: 152
Post Re: PM2 a Windows 7
Faktycznie, działa :D Dzięki Ci! :)

_________________
„Hey… Are you guys really… real? You aren’t just an insane delusion I’m having inside that hell, right? …Right?”


5 gru 2010, o 19:26
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: 19 sty 2008, o 21:23
Posty: 600
Post Re: PM2 a Windows 7
Mozna tez zrobic skrot.
http://www.dosbox.com/wiki/DOSBoxShortcuts


9 gru 2010, o 11:57
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.

Dance Dance Revolution - DDR, PiU, Stepmania!
Drunk-otaku-inn