|
|
Teraz jest 22 lis 2024, o 19:54
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Akane
Administrator
|
Nowe działy
Założyłam ten temat, żeby poznać Wasze opinie. Znalazłam dzisiaj parę ciekawych filmików na YouTube (z różnych części "Princess Maker") i przypomniała mi się sugestia Momoko o utworzeniu działu "Znalezione w sieci". Ponieważ póki co "znalezione" są wyłącznie filmy, postanowiłam dodać działy "Filmiki" w każdej z sekcji (czyli dla PM1, PM2, PM3 itd.). Póki co nie ma tego dużo, ale myślę, że takie ciekawostki jak np. reklama "Princess Maker 4" emitowana w japońskiej telewizji, warto w serwisie umieścić. Co Wy na to?
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
13 mar 2008, o 18:42 |
|
|
XEN0N
Moderator
|
Re: Nowe działy
ciekawostki sa ciekawe
|
13 mar 2008, o 18:44 |
|
|
Akane
Administrator
|
Hehe Ciekawostką to jest coś na kształt trailera do "Princess Maker 1"
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
13 mar 2008, o 20:33 |
|
|
Nemo
Prosecutor
Dołączył: 22 lut 2008, o 19:25 Posty: 1675 Lokalizacja: Peterswald
|
Zawsze można tam potem powrzucać filmiki porobione przez graczy i odwiedzających stronę (o, chociażby zrobienie takiego filmiku może być osią konkursu jakiegoś?), a trailery i reklamy rzeczywiście są strasznie ciekawą rzeczą (acz szczerze mówiąc, samemu by mi się szukać nie chciało, a tak wszyscy wygodniccy jak ja mają je w jednym miejscu )
14 mar 2008, o 23:32 |
|
|
Akane
Administrator
|
No właśnie chodzi mi po głowie "zrzucanie" choćby filmów z zakończeń z "Princess Maker 4". Myślę, że mogłoby to się spotkać z zainteresowaniem. Zwłaszcza, że niektóre zakończenia naprawdę są warte obejrzenia. Nie wiem tylko jak rozwiązać kwestię tłumaczenia, bo filmik po japońsku to jednak nie to samo, co filmik z tłumaczeniem (nawet "Atlasowym").
Póki co pouzupełniam dzisiaj poszczególne "princessowe" sekcje tymi filmikami, które dotąd udało mi się wydłubać na YouTube. Ale to pewnie koło 16:00-17:00.
|
15 mar 2008, o 12:23 |
|
|
XEN0N
Moderator
|
wg mnie swietna sprawa
|
15 mar 2008, o 13:15 |
|
|
Momoko
|
Akane napisał(a): No właśnie chodzi mi po głowie "zrzucanie" choćby filmów z zakończeń z "Princess Maker 4". Myślę, że mogłoby to się spotkać z zainteresowaniem. Zwłaszcza, że niektóre zakończenia naprawdę są warte obejrzenia. Nie wiem tylko jak rozwiązać kwestię tłumaczenia, bo filmik po japońsku to jednak nie to samo, co filmik z tłumaczeniem (nawet "Atlasowym").
Można by spróbować przetłumaczyć o co biega w zakończeniu i napisy nałożyć na film przy użyciu jakiegoś programu do edycji video. Albo dużo prościej - tłumaczenie do konkretnego zakończenia po prostu zamieścić na stronie w odpowiednim do tego dziale.
|
15 mar 2008, o 13:57 |
|
|
Akane
Administrator
|
Momoko napisał(a): Można by spróbować przetłumaczyć o co biega w zakończeniu i napisy nałożyć na film przy użyciu jakiegoś programu do edycji video. Na tym by mi właśnie najbardziej zależało - takie "dopieszczone" filmiki z zakończeń byłyby prawdziwymi rarytasami (/me się rozmarzyła ). Ok, decyzja zapadła. Zabiorę się za to, sprawę wpisuję na listę "do zrobienia"
|
15 mar 2008, o 14:20 |
|
|
Akane
Administrator
|
Ok, w działach wprowadzone zostaną małe zmiany - rozróżnimy filmy pochodzące z gry (rejestrowane przez nas ) od tych "komercyjnych". Trochę mam z tym dłubania, więc zmiany na stronie będą widocznie nieco później niż początkowo planowałam, ale za to pierwsza próba zarejestrowania zakończenia wypadła pomyślnie Tyle tylko, że wyszła mi straszna kobyła, a nie filmik - 45 MB... Ale pobawię się później konwerterami i podmienię wersje
|
15 mar 2008, o 19:11 |
|
|
Momoko
|
Akane napisał(a): Trochę mam z tym dłubania, więc zmiany na stronie będą widocznie nieco później niż początkowo planowałam, ale za to pierwsza próba zarejestrowania zakończenia wypadła pomyślnie Tyle tylko, że wyszła mi straszna kobyła, a nie filmik - 45 MB... Ale pobawię się później konwerterami i podmienię wersje Nie ma pośpiechu, najważniejsze żebyś miała ochotę, to robić. A z czasem do wszystkiego się po kolei dojdzie. Przecież "nie od razu Rzym zbudowano"
|
16 mar 2008, o 11:14 |
|
|