Autor |
Wiadomość |
M-chan
|
Dożynki czyli turnieje
Nie chciałabym robić zamieszania na forum. Więc może stworzę taki temat gdzie po moim pytaniu będzie można rozmawiać ogólnie na temat turniejów. W tej chwili gram w Princess maker i próbuję dostać się na turniej tańca (odrazu mowie, że lekcje tańca już mam i najgorsza w tej dziedzinie nie jestem) Jednak na dożynkach czego bym nie wybrała to nie jestem w stanie dostać się na ten turniej. W pierwszej pozycji jest turniej walki w drugiej pozycji...również ale po krzywieniu się Cube'a wchodzi mi w zakładkę gdzie mogę wybrać dwie opcje kolejne. Trzeciej wybrać nie mogę bo nie mam obrazu. Czy ktoś już spotkał się czymś takim? A może muszę jeszcze coś zrobić żeby turniej tańca pojawił się na dożynkach. Prosiłabym o odpowiedź na moje pytanie.
|
8 mar 2008, o 09:41 |
|
|
Akane
Administrator
|
Re: Dożynki czyli turnieje
Witaj M-chan Jak rozumiem problem dotyczy "PM 4"? Zajrzyj tutaj http://princessmaker.pl/gry/princess_ma ... t_festival - masz taki obrazek przy wyborze turnieju? Opcja numer dwa to "dansu kontesto" czyli właśnie konkurs tańca. Jeśli ją wybierasz, a mimo to nie możesz wziąć udziału w konkursie, to może problemem jest brak sukienki? Kup w butiku jakąś kieckę i spróbuj jeszcze raz
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
8 mar 2008, o 11:49 |
|
|
Pai
|
Bardzo fajny temat Z dożynkami ogólnie chyba jest sporo kłopotów, można się więc będzie powymieniać radami i spostrzeżeniami, względnie jakimiś strategiami na poszczególne konkursy M-chan - co do Twojego problemu to potwierdzam słowa Akane, że najprawdopodobniej Twoja córka nie ma żadnej sukienki poza "podstawowymi" i dlatego Cube nie pozwala jej wystąpić w konkursie tańca.
_________________ Królowa offtopu i hiperaktywna wiewióra
|
9 mar 2008, o 08:37 |
|
|
Nemo
Prosecutor
Dołączył: 22 lut 2008, o 19:25 Posty: 1675 Lokalizacja: Peterswald
|
Jeszcze nie bawiłem się w taniec, ale pamiętam, że był taki przedmiocik jak bodajże buty do tańca w zwykłym sklepie (a może nie? Pamięć zawodzi...), może one są wymagane?
9 mar 2008, o 20:31 |
|
|
Akane
Administrator
|
Kiecka wystarczy Baletki nie są konieczne
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
9 mar 2008, o 21:04 |
|
|
Nemo
Prosecutor
Dołączył: 22 lut 2008, o 19:25 Posty: 1675 Lokalizacja: Peterswald
|
To do czego one właściwie służą? Pomagają w lekcjach?
9 mar 2008, o 22:04 |
|
|
Akane
Administrator
|
Teoretycznie podnoszą umiejętności, tak samo jak zestaw farb jest ponoć użyteczny przy lekcjach malarstwa... Używam określenia "ponoć", ponieważ ostatnio uparcie testowałam te dodatki (farby) i niestety moja córka nie była w stanie przy ich pomocy stworzyć ambitniejszego dzieła, niż bez nich... Muszę przetestować jeszcze jeden wariant, czyli kupić farby _przed_ namalowaniem przez nią trzeciego z rzędu obrazka - może wówczas jakiś efekt będzie widoczny. Co do baletek - żadnych postępów dzięki nim nie odnotowałam, ale przyznam bez bicia, że nie sprawdzałam tego jakoś wyjątkowo skrupulatnie... Ok, kolejna sprawa do zbadania mi się szykuje
|
9 mar 2008, o 22:12 |
|
|
Pai
|
Ile właściwie obrazów może namalować córka? Bo wyszło mi, że tylko trzy - kwiatek, jabłko (bardzo surrealistyczne ), a potem już chyba tylko drzewo?
|
27 mar 2008, o 13:01 |
|
|
XEN0N
Moderator
|
Pai napisał(a): Ile właściwie obrazów może namalować córka? Bo wyszło mi, że tylko trzy - kwiatek, jabłko ( bardzo surrealistyczne ), a potem już chyba tylko drzewo? A po co ma malowac? Jak moze na arenie czarowac!
|
27 mar 2008, o 13:04 |
|
|
Pai
|
Żeby się rozwijać A potem narzekasz, że masz nudne zakończenia Spróbuj czasem czegoś nowego
|
27 mar 2008, o 13:15 |
|
|