|
|
Teraz jest 22 lis 2024, o 20:20
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Nemo
Prosecutor
Dołączył: 22 lut 2008, o 19:25 Posty: 1675 Lokalizacja: Peterswald
|
Znaki Zodiaku
a początki naszej pociechy. Orientuje się może ktoś dokładniej, jakie miesiące urodzenia jak wpływają na naszą pociechę? Nie jestem dokładnie pewien, ale np. moja córa urodzona w tym samym miesiącu co Rize (przypadek, dzień ten sam nawet im dałem, nie wiem jakim cudem ), miała ładny bonus początkowy do sztuk walki (pewnie kłamie, ale to ok. 50 czy 60 pts było, podczas gdy w innym starcie miałem 20). Taka lista co-gdzie-kiedy-do czego mogłaby ładnie wyglądać potem na stronie .
13 mar 2008, o 15:39 |
|
|
Akane
Administrator
|
Re: Znaki Zodiaku
Może w weekend przygotuję takie opracowanie, w sumie wystarczy po prostu zacząć kilka razy grę podając różne daty urodzin córki i sprawdzić różnice w statystkach Jak znam życie, to wpływ Merkurego (jeśli dobrze kojarzę, to patron urodzonych pod znakiem Ryb) wpłynie pozytywnie na inteligencję, Wenus na wdzięk itd.
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
13 mar 2008, o 17:00 |
|
|
Akane
Administrator
|
No to mały update Mam już rozpiskę wpływu kolejnych znaków Zodiaku na współczynniki. Wieczorem wrzucę na stronę, razem z paroma innymi informacjami
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
21 mar 2008, o 10:42 |
|
|
Guren
|
Ja myślę, ze to związek ze stereotypowymi cechami jakie sie przypisuje danemu Zodiakowi. Przykładowo, ze Barany są bardzo aktywne, uparte i bojowo nastawione do życia (jestem spod tego znaku i dziwie sie ilekroć czytam horoskopy o Baranach. Bardzo sie od nich różnię ), Wodniki są kreatywne, a Wagi maja skłonność do pedanterii.
|
21 mar 2008, o 16:38 |
|
|
Akane
Administrator
|
Uffff... na stronie już zamieściłam osobny dział (w sekcji "PM 4") dotyczący zarówno Znaków Zodiaku jak i grup krwi
|
21 mar 2008, o 21:37 |
|
|
Momoko
|
Guren napisał(a): Ja myślę, ze to związek ze stereotypowymi cechami jakie sie przypisuje danemu Zodiakowi. Przykładowo, ze Barany są bardzo aktywne, uparte i bojowo nastawione do życia (jestem spod tego znaku i dziwie sie ilekroć czytam horoskopy o Baranach. Bardzo sie od nich różnię ) Bardzo często tak się dzieje, że cechy naszego charakteru nie pokrywają się z tymi przypisanymi naszemu akurat zodiakowi. Warto jednak wiedzieć, że każdy człowiek ma przypisany sobie drugi znak zodiaku nazywany, też Ascendentem i zależy on od godzinny naszych narodzin. I tak przykładowo Baran, który ma ascendent w Rybach nie musi wcale być bojowo nastawiony do świata, wręcz przeciwnie będzie wrażliwy Oczywiście do horoskopów należy podchodzić z rozsądkiem, ale niemniej jednak czasami można się dopatrzyć kilku trafnych spostrzeżeń o sobie. Akane napisał(a): Uffff... na stronie już zamieściłam osobny dział (w sekcji "PM 4") dotyczący zarówno Znaków Zodiaku jak i grup krwi Akane, dobrze, że pomyślałaś o grupie krwi , bo w Japonii przyjęło się, że odpowiada ona w dużym stopniu za osobowość.
|
21 mar 2008, o 22:22 |
|
|
Akane
Administrator
|
No no, proszę! O Ascendentach mało kto chyba słyszał - nieźle Momoko Swoją drogą trochę szkoda, że w "Princessie" nie poszli o krok dalej w Znakach Zodiaku, powstawałby ciekawszy "mix" charakterów córek Może w szóstej odsłonie, jeśli się pojawi?
|
22 mar 2008, o 00:33 |
|
|
Nemo
Prosecutor
Dołączył: 22 lut 2008, o 19:25 Posty: 1675 Lokalizacja: Peterswald
|
A ostatnio gracz w jednej z forumowych sesji (nie Princessowych jakby co ) kłócił się ze mną że podawanie godziny urodzenia nie ma sensu ! Same dane dt. zodiaków bardzo się przydadzą, szczególnie podczas strategicznego planowania rozwoju córki . Tylko ten Lew mnie dołuje...9 inteligencji na start?...za coooooo ....
22 mar 2008, o 00:36 |
|
|
Pai
|
Te punkty trochę ciekawie porozkładane... Ja tam i tak zawsze podawałam jedną datę urodzin dla córy, ale teraz będę kombinować. Zwłaszcza, że z chińskimi krzaczkami pożegnałam się na wieki Niech żyje japońska wersja językowa Nemo, XEN0N... no I wszystko jasne
_________________ Królowa offtopu i hiperaktywna wiewióra
|
22 mar 2008, o 11:31 |
|
|
Guren
|
Nemo napisał(a): Tylko ten Lew mnie dołuje...9 inteligencji na start?...za coooooo .... A co jesteś Lwem?
|
22 mar 2008, o 14:53 |
|
|