|
|
Teraz jest 22 lis 2024, o 20:13
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Autor |
Wiadomość |
Akane
Administrator
|
Re: Znajomi
A miałaś z nim już jakieś wydarzenia? Może po prostu wybrałaś odpowiedź, która zaprzepaściła szansę "chodzenia" - do każdego znajomego w "PM 5" prowadzi pewna droga, czasem zła reakcja na jakąś sytuację potrafi nieźle napaskudzić. Tyczy się to nie tylko chłopaków zresztą, pamiętam jak kiedyś męczyłam się z Reoną...
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
29 paź 2009, o 22:44 |
|
|
Nemo
Prosecutor
Dołączył: 22 lut 2008, o 19:25 Posty: 1675 Lokalizacja: Peterswald
|
Ta, z tego co pamiętam, to żeby spotkać siostrę Kurogrubcia, trzeba odpowiednio wybierać odpowiedzi w rozmowach z nim...a sama siostra ma event, który daje nam jakieś 15 sekund na wybranie odpowiedniej odpowiedzi, w innym wypadku zaznacza się ta zła (grrrrrrrrrrr) ... Dlatego, proponuje zapisywać co tydzień grę
29 paź 2009, o 22:47 |
|
|
Princessa
|
Parę razy czyli dwa automatycznie go spotykała córka i były odpowiedzi do wyboru. Za pierwszym razem miał tą swoją kamienną minę, a za drugim się skrzywił (przy wybraniu innej odpowiedzi). Jutro nad tym pomyślę i wczytam wcześniejszy zapis gry.
Edit: córka może też się z nim spotkać w parku "Moon Beach" rano. Ale najpierw spotyka tam Kurodę.
I jeszcze na stacji benzynowej można spotkać Kousei. On jest wszędzie!
|
29 paź 2009, o 23:28 |
|
|
Guren
|
Dałam sobie na razie spokój z Kouseki'm (faktycznie Hikakoshi jakoś lepiej do niego pasowało) ze względu na to jakie zakończenie chce osiągnąć (byle związane ze światem nadprzyrodzonym), a tu nieoczekiwanie zaróżowił się kryształ przy Kurodzie. Wolałam kuć żelazo póki gorące, żeby sprawdzić, czy udałoby się córze z nim chodzić. Tym bardziej, że wcześniej trochę zaniedbałam te znajomość. I idzie w bardzo dobrym kierunku- chodzą ze sobą na wieczorne randki i są stałą parą. (Jak wyjdzie mi zakończenie ze ślubem z Kurodą to też nie będzie źle. Najwyżej wczytam wcześniejszy save). Nieźle się uśmiałam, gdy zaproponował po raz pierwszy córce randkę, a jeszcze bardziej jak powiedział, że ją lubi (albo kocha, bo słowo "skidai" jest tłumaczone na oba te sposoby)- zwiał krzycząc, że to zrobił, zanim na dobre do niego dotarło co córka powiedziała- nie dała mu kosza. Ogólnie to jego zachowanie wobec młodej strasznie mnie rozczula. Córa miała wtedy powyżej 650 silną wolę, 570 dobrych manier, prawie najwyższą charyzmę, 470 atrakcyjność oraz po 100 dla wrażliwości i zaangażowania.
|
31 paź 2009, o 22:09 |
|
|
Guren
|
Swoją droga skoro ostatnio temat "Znajomi" zeszło jakoś głównie w kierunku statystyk potrzebnych do zdobycia odpowiedniego chłopaka powinno się dla porządku otworzyć nowy temat? Co o tym sądzicie?
|
31 paź 2009, o 22:10 |
|
|
Akane
Administrator
|
Dobry pomysł, już się za to biorę.
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
1 lis 2009, o 00:44 |
|
|
Guren
|
Wielkie sorry, że nie wstawię tutaj obrazka! Jestem głąbem komputerowym i takie rzeczy mi nie wychodzą, jak robienie fotek w trakcie gry. Tym bardzie, że nie ma o tym nadal na stronie Dostałam od Akizukiego prezent za "bratnią duszę" niedługo po tym jak córka została jego narzeczoną. Była to butelka perfum, które podnoszą o 50 punktów atrakcyjność i o jakieś 10 modę. jeszcze raz za to przepraszam
|
11 lis 2009, o 21:40 |
|
|
Akane
Administrator
|
Guren, spokojnie! ^^ Robienie screenshotów z gry wcale nie jest trudne ^^ Wystarczy, że w czasie grania wciśniesz klawisz "Print Screen" (poszukaj go na klawiaturze). Po wciśnięciu, otwierasz sobie Windowsowego Painta (ten program do grafiki) i wciskasz "CTRL" i "V". Wszystko, co zostało uchwycone na ekranie, pojawi się w Paincie. Nie musisz nawet tego obrabiać, zapisz jako "png" i wyślij mi na maila, a ja już zrobię resztę. Popróbuj w przyszłości, na pewno Ci się uda i jeszcze wiele fajnych screenów "złapiesz" w trakcie grania. A prezent od Akizukiego na pewno kiedyś Twoja córa znowu dostanie, przy innym podejściu do "PM 5" i wtedy zrobisz obrazek Lecę dodać info o perfumach na stronie. Dzięki!
|
11 lis 2009, o 22:31 |
|
|
Guren
|
Ajaj, pomyliłam coś przy tych perfumach! Moda rośnie o 4 punkty
|
18 lis 2009, o 20:40 |
|
|
Akane
Administrator
|
Ci z Was, którzy już mieli okazję zbliżyć do siebie córkę i Kousei, zapewne o tym wiedzą, ale mnie się pierwszy raz zdarzyło, więc... Strasznie podoba mi się motyw, gdy Kousei przybywa po naszą pociechę na motorze Lepsze to niż podwożenie samochodem przez Mouri`ego
|
17 sty 2010, o 21:23 |
|
|