Od razu przyznaję, że sposób na spotkanie z Isabelle rzeczywiście opisałam strasznie chaotycznie, ale już się poprawiam
Po małej dyskusji z Nemo (w której ponarzekałam sobie właśnie na to, jak skomplikowane jest spotkanie matki Patricii), postanowiłam spróbować jeszcze raz. Ogromną pomocą posłużyła mi strona KitKat (link do niej jest w serwisie). Ale do rzeczy
Poniżej przepis na sukces
Gwarantuję, że wykonanie wszystkich poniższych kroków, doprowadzi do Isabelle
1. Córa musi znać Lee i to znać go dobrze. Oznacza to, że powinna spotkać się z nim w Dolinie Smoków i odkryć jego prawdziwą tożsamość. Bez tego nie spotka się z nim w odpowiednim momencie w Alei, a on nie poradzi jej wyprawy do wróżbitki, o której wspomniałaś.
2. Patricia powinna wcześniej spotkać się z wróżbitką i przynajmniej raz sobie powróżyć.
3. Konieczne jest odblokowanie wydarzeń "Czy jesteś moim prawdziwym ojcem?" i "Jestem twoją córką..?"
4. Patricia musi spotkać się z Baroą na rynku w Świecie Demonów (centralna lokacja) i wymienić uwagi na temat matek (akurat to jest najmniejszy problem, zwykle to spotkanie odbywa się jeszcze przed odblokowaniem wydarzeń z punktu 3).
5. Maj 1447 roku - najlepiej jest cały miesiąc przeznaczyć na spacery po królestwie. Pierwszy tydzień - trzykrotnie idziemy na rynek w Świecie Demonów (Patricia usłyszy piosenkę Isabelle). Drugi tydzień - wracamy na rynek w Świecie Demonów (Patricia spotyka Baroę, który wykręca się od udzielenia odpowiedzi na pytania naszej córki), idziemy do Alei (Patricia spotyka Lee, ten radzi jej spotkanie z wróżbitką), wracamy do Alei (Patricia spotyka wróżbitkę).
5. Czerwiec 1447 roku - zaczynamy miesiąc od spacerów po królestwie, idziemy na rynek w Świecie Demonów. Spotykamy Isabelle