|
|
Teraz jest 22 lis 2024, o 19:52
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Zakończenie gry - pokój pomiędzy rasami
Autor |
Wiadomość |
Tygrys
Moderator
Dołączył: 15 cze 2008, o 13:36 Posty: 563 Lokalizacja: Piaseczno
|
Re: Zakończenie gry - pokój pomiędzy rasami
Udało mi się to zakończenie jest genialne dziękuję, Akane, gdyby nie Twój poradnik w życiu by się to nie udało. Szkoda trochę, że Patricia potem nie wyszła jeszcze za Baroę, ale co tam Jedna uwaga: wydaje mi się, że w opisie jak dojść do tego zakończenia jest błąd: spotkanie z Izabellą jest w 1447, nie 46 W pewnym momencie spanikowałam, że jestem rok do tyłu
_________________ - Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania. - Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.
|
16 cze 2008, o 19:23 |
|
|
Akane
Administrator
|
Tygrys napisał(a): Udało mi się to zakończenie jest genialne dziękuję, Akane, gdyby nie Twój poradnik w życiu by się to nie udało. Nie przesadzajmy ^^ I nie ma za co - cieszę się, że mogłam pomóc Tygrys napisał(a): Jedna uwaga: wydaje mi się, że w opisie jak dojść do tego zakończenia jest błąd: spotkanie z Izabellą jest w 1447, nie 46 W pewnym momencie spanikowałam, że jestem rok do tyłu Ups - możliwe Lecę poprawić błąd EDIT: zasadniczo to przy najbliższej okazji odpalę zapis gry i sprawdzę którego roku dokładnie spotkałam drogą Izzie - być może nie ma problemu, by owo spotkanie odbyć zarówno w 1446 jak i w 1447 roku
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
16 cze 2008, o 19:40 |
|
|
Tygrys
Moderator
|
Hej, a tak swoją drogą: bo jednego nie zrozumiałam w tym zakończeniu Czemu Isabelle I Maou po tym jak Patricię dostał na wychowanie przybrany tata, przestali być razem? Jedno zostało na zamku, a drugie zaszyło się w lesie... ;>
_________________ - Ach, ja bym tego nie zniósł, żeby Tygrys miał zostać Smutny! - rzekł Prosiaczek bez przekonania. - Tygrysy nigdy nie zostają Smutne - wyjaśnił Królik. - One przechodzą przez to ze Zdumiewającą Szybkością.
|
16 cze 2008, o 19:46 |
|
|
Yoko
|
Nie jestem pewna, ale z tego co udało mi się wydedukować, to Isabelle i Maou rozstali się z uwagi na różnice światopoglądowe, że tak to ujmę W końcu wcześniej ze sobą walczyli, on był królem demonów i niejako przed nim Isabelle chciała uchronić Patricię - dlatego oddała ją na wychowanie zwykłemu człowiekowi. Sama zaszyła się w lesie, by z jednej strony uniknąć Maou, a z drugiej jeszcze bardziej uniemożliwić córce spotkanie z nią i "powrót do korzeni". Była zdeterminowana, by nie dopuścić do przebudzenia się córki i pragnęła, by jej dziecko żyło "zwykłe życie" w świecie ludzi. Przynajmniej tak ja to zrozumiałam.
|
16 cze 2008, o 20:31 |
|
|
Guren
|
Yoko napisał(a): Nie jestem pewna, ale z tego co udało mi się wydedukować, to Isabelle i Maou rozstali się z uwagi na różnice światopoglądowe, że tak to ujmę W końcu wcześniej ze sobą walczyli, on był królem demonów i niejako przed nim Isabelle chciała uchronić Patricię - dlatego oddała ją na wychowanie zwykłemu człowiekowi. W takim razie nie rozumiem jak oni się spikneli, że Patrycja jest na świecie
|
16 cze 2008, o 20:48 |
|
|
Yoko
|
Oni się poróżnili jakoś "po" jeśli dobrze pamiętam Chociaż nie jestem przekonana, bo to zakończenie osiągnęłam tylko raz, a poza tym z Atlasa nie byłam w stanie wszystkiego idealnie wyczytać
|
16 cze 2008, o 22:13 |
|
|
Tygrys
Moderator
|
Bo ja załapałam, że Isabelle poszła walczyć z Maou, została ranna w bitwie, ale on ją oszczędził i zawarli umowę, że zostanie zawarty pokój, ale Isabelle nie będzie już miała możliwości wrócić do świata ludzi (też dobre pytanie:dlaczego?). Została i coś zaczęło się między nimi rodzić, potem urodziła się Patricia , ale Isabelle chciała, by mała wychowywała się wśród ludzi, a że sama nie mogła wrócić, więc powierzyła ją przybranemu ojcu. No i potem właśnie rozstała się z Maou i schowała w lesie ????
|
17 cze 2008, o 14:28 |
|
|
Pai
|
Ja to zrozumiałam podobnie jak Tygrys Znaczy, że Isabelle poszła walczyć z Maou, ale została pokonana i w związku z tym nie mogła już wrócić do świata ludzi. Coś tam między nimi zaiskrzyło, ale wkrótce po urodzeniu Patricii Isabelle uciekła od Maou, by chronić córkę przed wpływem Świata Demonów i przekazała ją pod opiekę człowiekowi. Ponieważ nie mogła się już pokazać ani na zamku Maou, ani w świecie ludzi, znalazła schronienie w lesie.
_________________ Królowa offtopu i hiperaktywna wiewióra
|
17 cze 2008, o 18:23 |
|
|
Yoko
|
Chyba dobrze kombinujesz Pai
|
17 cze 2008, o 20:49 |
|
|
Akane
Administrator
|
Pai zdecydowanie dobrze kombinuje Mniej więcej tak to właśnie wyglądało.
_________________ Rolety rzymskie Warszawa http://h2o.law.harvard.edu/community/vi ... unityId=77
|
18 cze 2008, o 14:38 |
|
|